fbpx

Buddha bowl

Kuchnia Baccaro > Buddha bowl

18 lipca 2020 (sobota)
godz. 16.00
czas trwania: ok. 4 godz.
cena: 220 zł

MENU

Poke bowl lub Buddha bowl czyli nic innego jak misa wypełniona szczodrze składnikami takimi jak świeże lub marynowane warzywa, warzywa strączkowe, fasole, świeże zioła czy owoce. Wszystko to oparte o zdrową bazę w postaci ryżu, makaronu lub zieleniny, urozmaicone takimi dodatkami jak tofu, falafele, ryby, owoce morza lub ewentualnie delikatne mięso. Modne ostatnio zdrowe rozwiązanie na śniadanie, obiad czy kolację na pewno znajdzie swoich fanów wśród osób chcących zadbać  o zdrowię, wagę lub gospodarowanie zasobami własnej kuchni. Doskonała metoda aby nauczyć się wykorzystywać pyszności jakie niesie ze sobą sezon letni jak i łączenia ze sobą produktów jakie zazwyczaj zalegają w domowej spiżarni.

Na warsztatach nauczymy się jak przygotować:

  • bazę do własnej Misy Buddy w postaci ryżu, gryczanego makaronu oraz mieszanki sałat ( szpinak, jarmuż, kapusta)
  • dodatki mięsne(boczek, wołowina), rybne ( tuńczyk, krewetka) oraz vegańskie(tofu, ciecierzyca)
  • dodatki warzywne(edamame, fasolka szparagowa/szparagi, fasola adzuki, warzywa okopowe pieczone), marynowane (dynia marynowana, kiszone nowalijki) oraz świeże(kolendra, szczypior, ogórek, awokado)
  • dressingi i sosy na bazie orzechów, warzyw i ziół

Zapisy :

warsztaty@baccaro.pl

Gosia Pindych

doświadczenie zdobywała w Concordia Taste w Poznaniu, Bo. Poznań, Krew i Woda w Gdyni czy Senses w Warszawie (jedna z dwóch polskich restauracji nagrodzonych gwiazdką Michelin)