fbpx

Domowa kuchnia japońska

Kuchnia Baccaro > Domowa kuchnia japońska

4 lipca 2021 (niedziela)
godz. 16.00
czas trwania: ok. 4 godz.
cena: 240 zł

Podczas warsztatów nauczycie się

Nauczymy się :

Jak przygotować warzywa do dań Jak pokroić i zamarynować mięso Jak obrać i oczyścić krewetki Jak przygotować makaron do dań Jak ugotować ryż jasminowy Jak przygotować bazy sosów pod dania
Wykorzystamy :

Krewetki tygrysie,kurczaka,wołowinę,tofu
marchew,cebule,pora,cukinie,kapustę pak choy,makaron sojowy,makaron udon,chilli,kolendrę,szcypior,limonkę,orzechy ziemne,orzechy nerkowca
Przygotujemy :

Zupy:

Tom Yum (na bazie mleka kokosowego z krewetkami i kolendra)
Miso (na bazie pasty miso,z tofu i glonami wakame)

Dania:
Pad thai z krewetkami (makaron ryżowy z jajkiem smażonym i krewetkami ) Zielone Curry z kurczakiem (na bazie mleka kokosowego z ryżem jasminowy i tajską kolendra )
Wołowina w sosie pieprzowym (z makaronem udo i warzywami ) Wołowina po japońsku (ostra wołowina w sosie chilli z ryżem jasminowy )

Zapisy warsztaty@baccaro.pl 

Kamil Stefaniak 

Swoją przygodę z gastronomia zaczął 12 lat temu. Od 8 lat specjalizuje się w kuchni japońskiej, to właśnie ona skradła jego serce.

Liczne szkolenia i lata ciężkiej pracy w łódzkich i warszawskich restauracjach pozwoliły mu zdobyć doświadczenie którym bardzo lubi się dzielić.

Praca jest jego pasją, czego dowodem są liczne osiągnięcia w łódzkich festiwalach kulinarnych. Na co dzień w swoich daniach lubię łączyć klasykę z odrobina szaleństwa i różnorodności.

[/vc_row