fbpx

HISZPAŃSKA UCZTA

Kuchnia Baccaro > HISZPAŃSKA UCZTA

11 kwietnia 2021 (niedziela)
godz. 16.00
czas trwania: ok. 4 godz.
cena: 200 zł

MENU

Jeśli macie ochotę na trochę południowego słońca na talerzu to nie może Was zabraknąć na warsztatach kuchni hiszpańskiej, które odbędą się w naszej Kuchni już 11 kwietnia.

Spotkanie poprowadzi prawdziwy pasjonat kulinariów Półwyspu Iberyjskiego – Adam Wasilewski.

Pod jego okiem przygotujecie takie pyszności:

  • Guisantes – zielony groszek duszony z szynką serrano
  • Gazpacho z pomidorów, papryki i hiszpańskiej oliwy
  • Pintxos czyli sztuka tworzenia baskijskich przekąsek :
  •  – pintxos z łososiem oraz pastą chrzanowo – jajeczną- pintxos z kozim serem i konfiturą z białek cebuli
  • Patatas (ziemniaki) w sobie na bazie sherry oraz pomidorów

Zapisy :

warsztaty@baccaro.pl

Adam Wasilewski

kucharz,

ukończył szkołę kulinarną CFA Louis Prioux w Bar-le-Duc we Francji,

doświadczenie zdobywał we Francji, Hiszpanii ostatnio w restauracji Senses w Warszawie.