Podczas warsztatów nauczycie się :
- Jak przygotować warzywa do dań
- Jak pokroić i zamarynować mięso
- Jak obrać i oczyścić krewetki
- Jak przygotować makaron do dań
- Jak ugotować ryż jaśminowy
- Jak przygotować bazy sosów pod dania
Przygotujecie :
- Tom Yum (na bazie mleka kokosowego z krewetkami i kolendra)
- Pad thai z krewetkami (makaron ryżowy z jajkiem smażonym i krewetkami)
- Zielone Curry z kurczakiem (na bazie mleka kokosowego z ryżem jaśminowy i tajską kolendra )
- Wołowina po japońsku (ostra wołowina w sosie chilli z ryżem jaśminowy)
ABC naszych warsztatów.
* Fartuchy, sprzęty, produkty przygotowujemy my. Ty zabierz ze sobą dobry humor 🙂
* Pracujesz pod okiem Prowadzącego indywidualnie lub w małych grupach (2 os) Zależy nam na jakości spotkania – max. ilość uczestników to 12 osób.
* Lampka wina, kawa, herbata, woda z cytryną i miętą to nasz gościnny standard.
Uwaga! Może się zdarzyć, że nie zjesz wszystkiego. Prosimy zabierz ze sobą na wszelki wypadek pojemnik.