fbpx

Kuchnia azjatycka

Kuchnia Baccaro > Kuchnia azjatycka

24 października 2021 (niedziela)
godz. 16.00
czas trwania: ok. 4 godz.
cena: 240 zł

Podczas warsztatów nauczycie się  :

  • Jak przygotować warzywa do dań
  • Jak pokroić i zamarynować mięso
  • Jak obrać i oczyścić krewetki
  • Jak przygotować makaron do dań
  • Jak ugotować ryż jaśminowy
  • Jak przygotować bazy sosów pod dania

Przygotujemy :

  • Tom Yum (na bazie mleka kokosowego z krewetkami i kolendra)
  • Miso (na bazie pasty miso,z tofu i glonami wakame)
  • Pad thai z krewetkami (makaron ryżowy z jajkiem smażonym i krewetkami)
  • Zielone Curry z kurczakiem (na bazie mleka kokosowego z ryżem jaśminowy i tajską kolendra )
  • Wołowina po japońsku (ostra wołowina w sosie chilli z ryżem jaśminowy)

 

Zapisy warsztaty@baccaro.pl 

Kamil Stefaniak 

Swoją przygodę z gastronomia zaczął 12 lat temu. Od 8 lat specjalizuje się w kuchni japońskiej, to właśnie ona skradła jego serce.

Liczne szkolenia i lata ciężkiej pracy w łódzkich i warszawskich restauracjach pozwoliły mu zdobyć doświadczenie którym bardzo lubi się dzielić.

Praca jest jego pasją, czego dowodem są liczne osiągnięcia w łódzkich festiwalach kulinarnych. Na co dzień w swoich daniach lubię łączyć klasykę z odrobina szaleństwa i różnorodności.

[/vc_row