Jakub Hamankiewicz

Kuchnia Baccaro > Prowadzący > Jakub Hamankiewicz

Młody, ale już doświadczony kucharz, który zarazi Was nie tylko pasją do gotowania i dobrego smaku, ale również pozytywnym nastawieniem do życia. Przez ponad 5 lat (w tym latach nauki w Centre de Formation d’Apprentis Louis Prioux w Bar le Duc) pozostał we Francji by odkrywać świat francuskiej kuchni klasycznej i nowoczesnej. Świat ten pochłonął go bez reszty! Kuba od 3 lat tworzy własną kuchnię – to połączenie klasycznej kuchni polskiej i francuskiej w nowym, kreatywnym wydaniu; nie używa żadnych magicznych dodatków, a mimo to potrafi i lubi zaskakiwać. To szeroka kuchnia, dla wszystkich, gdzie nadrzędną zasadą jest poszanowanie produktu. W grudniu 2015 r. postanowił wrócić do kraju i podzielić się swoją wiedzą oraz umiejętnościami. Docelowo, Kuba chce otworzyć własne miejsce, gdzie zapewne poczujecie smak Francji, poznacie istotę celebracji wspólnych posiłków oraz przekonacie się, że kuchnia ma jeszcze wiele nowego do pokazania:)