fbpx

Słodycze! Bez jajek, mleka i masła…

Kuchnia Baccaro > Słodycze! Bez jajek, mleka i masła…

17 stycznia 2021 (niedziela)
godz. 16.00
czas trwania: ok. 4 godz.
cena: 220 zł

MENU

Słodycze – bez jajek, mleka, masła…a i tak pyszne !
Na warsztatach przygotujemy:
1. Bezsernik z awokado z musem mango i kremem kokosowo limonkowym
2. Podwójnie czekoladowy tort korzenny z kremem fistaszkowym i dżemem porzeczkowym
3. Donaty z nadzieniem różanym i różowym lukrem
4. Najlepsze brownie na świecie z migdałami i pomarańczą

Zapisy :

warsztaty@baccaro.pl

Monika Kochanek

 w dorosłe życie weszła studiując filozofię na łódzkim uniwersytecie, a żeby się utrzymać dorabiała w nieistniejącym już klubie Stereo Krogs, w którym zaczęła się jej przygoda z gastronomią. Studiów nie ukończyła, podobnie jak pracy w gastronomii, w której realizuje się i rozwija do dziś! Pracowała w znanych łódzkich restauracjach: Piknik, Mitmi, Spółdzielnia, czy Motywy, przez kilka lat szlifowała warsztat w Krakowie, m.in. w restauracji z wyróżnieniem Michellin Ancora oraz w kilku włoskich restauracjach, dzięki czemu kuchnia włoska nie ma dla niej tajemnic. Powróciła do Łodzi, gdzie zdobyte doświadczenie pozwoliło jej objąć stanowisko szefa kuchni w restauracji najpierw w bistro Williamsburg, a niewiele później w Klubie Wino. Odkąd zaczęła gotować przeczytała setki książek kucharskich i tysiące numerów gazet branżowych, była uczestniczą wielu szkoleń i warsztatów, z których czerpała inspirację i świadomość, co jest naprawdę ważne w pracy z ludźmi i dla ludzi. Dwa lata temu postanowiła porzucić gotowanie mięsa oraz ryb i zaczęła rozwijać swój warsztat w kuchni roślinnej, która stała się jej konikiem. Prowadziła kilka warsztatów w przestrzeni na ul. Piotrkowskiej 217 oraz w muzeum sztuki w Łodzi. Marzy o własnej restauracji, w której będzie łączyła nowoczesne techniki i zdobytą wiedzę, aby serwować kuchnię roślinną w najlepszym wydaniu, miłość do wina i pasję do przyjmowania gości najlepiej jak to możliwe.