fbpx

MEKSYK I KOLOROWE DRINKI

Kuchnia Baccaro > MEKSYK I KOLOROWE DRINKI

25 września 2021 (sobota)
godz. 16.00
czas trwania: ok. 4 godz.
cena: 260 zł

Na warsztatach przygotujemy:

1. Domowe nachos, a do nich:
– pikantna salsa pomidorowo – paprykowa z ananasem i habanero
– guacamole z kolendrą
2. Kukurydza elote
3. Chilli sin carne wybitne z różnymi rodzajami fasoli z komosą ryżową
4. Boskie trufle czekoladowe z tequilą i limonką

TEPACHE /dziko fermentowane “piwo” ananasowe + przyprawy

•MARGARITA w dwóch wersjach:

/tequila, limonka, kolendra

/tequila, limonka, syrop z agawy

•PALOMA /tequila, grapefruit, chmiel, co2

 

Zapisy :

warsztaty@baccaro.pl

Monika Kochanek

w dorosłe życie weszła studiując filozofię na łódzkim uniwersytecie, a żeby się utrzymać dorabiała w nieistniejącym już klubie Stereo Krogs, w którym zaczęła się jej przygoda z gastronomią. Studiów nie ukończyła, podobnie jak pracy w gastronomii, w której realizuje się i rozwija do dziś! Pracowała w znanych łódzkich restauracjach: Piknik, Mitmi, Spółdzielnia, czy Motywy, przez kilka lat szlifowała warsztat w Krakowie, m.in. w restauracji z wyróżnieniem Michellin Ancora oraz w kilku włoskich restauracjach, dzięki czemu kuchnia włoska nie ma dla niej tajemnic. Powróciła do Łodzi, gdzie zdobyte doświadczenie pozwoliło jej objąć stanowisko szefa kuchni w restauracji najpierw w bistro Williamsburg, a niewiele później w Klubie Wino. Odkąd zaczęła gotować przeczytała setki książek kucharskich i tysiące numerów gazet branżowych, była uczestniczą wielu szkoleń i warsztatów, z których czerpała inspirację i świadomość, co jest naprawdę ważne w pracy z ludźmi i dla ludzi. Dwa lata temu postanowiła porzucić gotowanie mięsa oraz ryb i zaczęła rozwijać swój warsztat w kuchni roślinnej, która stała się jej konikiem. Prowadziła kilka warsztatów w przestrzeni na ul. Piotrkowskiej 217 oraz w muzeum sztuki w Łodzi. Marzy o własnej restauracji, w której będzie łączyła nowoczesne techniki i zdobytą wiedzę, aby serwować kuchnię roślinną w najlepszym wydaniu, miłość do wina i pasję do przyjmowania gości najlepiej jak to możliwe.