fbpx

Street Food Dookoła Świata – Europa i Bliski Wschód

Kuchnia Baccaro > Street Food Dookoła Świata – Europa i Bliski Wschód

STREET FOOD DOOKOŁA ŚWIATA – EUROPA I BLISKI WSCHÓD

30 stycznia 2021 (sobota )
godz. 16.00
czas trwania: ok. 4  godz.
cena: 220 zł

Chcemy Was zabrać w kulinarną podróż po Europie i Bliskim Wschodzie. W trakcie warsztatów nauczymy się przygotowywać dnia charakterystyczne dla :

  1. Francji – Crêpes – rodzaj bardzo cienkiego naleśnika podawanego z nadzieniem
  2. Włochy – Fritto Misto di Mare  – smażone owoce morza
  3. Izrael – Sabich – danie kuchni ulicznej, kanapka z chleba pita z plastrami grillowanego bakłażana i jajkami gotowanymi na twardo
  4. Gruzja – Chaczapuri – zapiekany placek z serem
  5. Hiszpania – Churros – tradycyjny, tłusty wypiek wytwarzany z wyciskanego na głęboki olej ciasta. Bywa zjadana samodzielnie lub po umoczeniu w filiżance czekolady.

 

Zapisy :

warsztaty@baccaro.pl

Gosia Pindych

doświadczenie zdobywała w Concordia Taste w Poznaniu, Bo. Poznań, Krew i Woda w Gdyni czy Senses w Warszawie (jedna z dwóch polskich restauracji nagrodzonych gwiazdką Michelin)