fbpx

Travel&Cook : galanta uczta

Kuchnia Baccaro > Travel&Cook : galanta uczta

15 marca 2020 (niedziela)
godz. 11.00
czas trwania: ok. 4 godz.
cena: 200 zł

Zapraszamy na kolejne już spotkanie z cyklu Travel&Cook.

Idea jest taka by połączyć zwiedzanie ze wspólnym gotowaniem. Kochamy Łódź i uznaliśmy, że warto kultywować nie tylko sztukę kulinarną, ale też pokazywać nasze miasto jako miejsce pełne ciekawych historii i inspiracji. Wrzuciliśmy do jednego garnka naszą pasję do gotowania, rozmów i wiedzę oraz pozytywną energię Przewodników z którymi współpracujemy i powstało pyszne danie w postaci „Travel&Cook”.

Nasze spotkanie rozpoczniemy na Placu Wolności skąd ruszymy na wyjątkowy dwugodzinny spacer Piotrkowską w towarzystwie przewodnika. To propozycja także kierowana do łodzian bo ta wyjątkowa ulica kryje wiele ciekawostek i tajemnic.

Punktem docelowym będzie oczywiście Baccaro, gdzie pod okiem Gosi Pindych wspólnie przygotujemy galantą łódzką ucztę:

  1. Sznytka z leberką i kieliszek goudy
  2. Zalewajka łódzka
  3. Gęsi pipek z kluskami żelaznymi i domowym twarogiem
  4. Jabłka z konfiturami pieczone w soku

Czas trwania ok. 4 h (2 godziny zwiedzania + 2 godziny gotowania i ucztowania w Baccaro)

Zapisy:

warsztaty@baccaro.pl

Gosia Pindych

Absolwentka Ogólnokształcącej Szkoły Plastycznej w Łodzi oraz Architektury i Urbanistyki na Uniwersytecie Artystycznym w Poznaniu, która do profesjonalnej kuchni trafiła w ramach… kary za nadużywanie Instagrama!
Ze studenckiego mieszkania, które w przerwach między zajęciami na uczelni stawało się kulinarnym laboratorium, Gosia trafiła na praktyki do profesjonalnej kuchni. Bliscy byli przekonani, że kilka dni ciężkiej pracy w “gastro” otworzy Gosi
oczy i pomoże wybrać właściwą ścieżkę. Pomogło. Miesiąc później, ku przerażeniu rodziny, Gosia pożegnała architekturę by oddać się gotowaniu.
Concordia Taste w Poznaniu, Bo. Poznań, Krew i Woda w Gdyni czy Senses w Warszawie (jedna z dwóch polskich restauracji nagrodzonych gwiazdką Michelin) to kolejne miejsca, w których dzięki wsparciu doświadczonych i utytułowanych szefów kuchni Gosia mogła rozwijać swoje pasje i zdobywać doświadczenie.
Po czterech latach na głębokich wodach profesjonalnej gastronomii, Gosia Pindych wróciła do Łodzi.