fbpx

Kuchnia Czterech Kultur: kuchnia żydowska

Kuchnia Baccaro > Warsztaty > Kuchnia Czterech Kultur: kuchnia żydowska

12 listopada 2016 (sobota)
godz. 16.00
czas trwania : ok. 4 godz.
cena : 170 zł

MENU

Pierwszy z cyklu warsztatów poświęconych Kuchni Czterech Kultur, które wpłynęły na rozwój i tradycje naszego rodzinnego miasta – Łodzi.

Menu kuchni żydowskiej:

  1. Gęsie szyjki faszerowane gęsimi wątróbkami i wołowiną.
  2. Tradycyjny rosół po żydowsku.
  3. Czulent wołowy: aromatyczny gulasz wołowy z dodatkiem kaszy, ziemniaków, fasoli.
  4. Kugel ziemniaczany: zapiekana babka ziemniaczana z cebulką.
  5. Cymes, czyli danie które mozna traktować jako przystawkę, słodki dodatek do mięs lub deser.

 

Zapisy :
kontakt@baccaro.pl lub telefonicznie 694 414 756

Zbyszek Kopycki

szef kuchni restauracji „Cud miód”