fbpx

Kuchnia portugalska

Kuchnia Baccaro > Warsztaty > Kuchnia portugalska

9 listopada 2019 (sobota)
godz. 17.00
czas trwania: ok. 4 godz.
cena: 200 zł

MENU

Jeśli macie ochotę na trochę południowego słońca na talerzu to nie może Was zabraknąć na warsztatach kuchni portugalskiej, które odbędą się w naszej Kuchni już 9 listopada.

Spotkanie poprowadzi prawdziwy pasjonat kulinariów Półwyspu Iberyjskiego – Adam Wasilewski.

Pod jego okiem przygotujecie takie pyszności:

  1. Panierowane sardynki z sosem romesco
  2. Krewetki z chorizo w sherry
  3. Mule po katalońsku
  4. Portugalska feijoada czyli narodowe danie Portugalii na bazie fasoli, wieprzowiny i ryżu.

 

Zapisy :

warsztaty@baccaro.pl

Adam Wasilewski

kucharz,

lada dzień szef kuchni w nowej restauracji w Monopolis,

ukończył szkołę kulinarną CFA Louis Prioux w Bar-le-Duc we Francji,

doświadczenie zdobywał we Francji, Hiszpanii ostatnio w restauracji Senses w Warszawie.