Malezyjski streetfood z Głodnym Świata

Kuchnia Baccaro > Warsztaty > Malezyjski streetfood z Głodnym Świata

13 września 2019 (piątek)
godz. 18.00
czas trwania: ok. 4 godz.
cena: 220 zł

 

uwaga: przy zakupie udziału w obu warsztatach z Głodnym Świata – łączna cena za oba warsztaty to 400 zł.

MENU

Jest miejsce, któremu należą się wszystkie tytuły streetfoodowej stolicy świata. To miejsce to MALEZJA, gdzie na ulicach karmią tak, że OMG. Wpadnij do nas i sam się przekonaj, dlaczego Malezja to totalna UTOPIA KULINARNA.

Menu:

  1. curry laksa: czyli zupa ważna dla Malezyjczków tak, jak dla nas rosół+barszcz+żurek – kremowa i aromatyczna, pod korek napchana zapachami Azji!
  2. sambal udang: krewetki obsmażone w malezyjskiej paście sambal z chilli – będziecie śnić o nich po nocach!
  3. otak otak: o, tak! polubicie, nawet bardzo – kremowa potrawka z ryby i mleka kokosowego, gotowana na parze
  4. onde onde: malezyjskie granaty! kuleczki z mąki ryżowej wypełnione płynnym cukrem palmowym. OMG!

 

Zapisy :
warsztaty@baccaro.pl

Filip Turowski

autor bloga „Głodny świata”, łączy dwie największe pasje – podróżowanie i gotowanie;

jak twierdzi „nic nie daje tyle frajdy co smakowanie świata”