fbpx

Chleb z masłem i konfitura

Kuchnia Baccaro > Warsztaty > Chleb z masłem i konfitura

10 marca 2018 (sobota)
godz. 17.00
czas trwania : ok. 4 godz.
cena : 140 zł

MENU

Chleb od A do Z:

  1. Na początek – zakwas: dowiecie się jak go przygotować, jak rozpoznać czy zakwas „pracuje”, jak go „budzić” i jak „dokarmiać”.
  2. Zaczyn – kolejny etap w drodze do własnoręcznie przygotowanego chleba.
  3. Chleb żytni z czarnuszką, na zakwasie.

Masło od A do Z:

  1. Techniki i sposoby przygotowania domowego masła.
  2. Maślanka.
  3. Rózne rodzaje masła: ziołowe, pomidorowe.

Konfitura z jabłek, z cynamonem, anyżem, kardamonem i winem – czyli słodki dodatek do chleba.

 

Zapisy :
warsztaty@baccaro.pl lub telefonicznie 694 414 756

Jakub Wolski

uczestnik VI edycji programu „Hell’s Kitchen”,

właściciel Soul Food Bistro&Catering