fbpx

Travel&cook: galanta uczta

Kuchnia Baccaro > Warsztaty > Travel&cook: galanta uczta

10 listopada 2019 (niedziela)
godz. 11.00
czas trwania: ok. 4,5-5 godz.
cena: 200 zł

MENU

Tego jeszcze nie było! To gratka dla tych, którzy kochają jedzenie i… podróże. Będzie to pierwsze spotkanie z cyklu Travel&Cook.

Pomysł ten na tyle sprawdził się i spodobał się naszym Gościom podczas imprez prywatnych, że postanowiliśmy pójść o krok dalej i wprowadzić ten unikatowy projekt do naszego warsztatowego grafiku:)

Idea jest taka by połączyć zwiedzanie ze wspólnym gotowaniem. Kochamy Łódź i uznaliśmy, że warto kultywować nie tylko sztukę kulinarną, ale też pokazywać nasze miasto jako miejsce pełne ciekawych historii i inspiracji. Wrzuciliśmy do jednego garnka naszą pasję do gotowania, rozmów i wiedzę oraz pozytywną energię Przewodników z którymi współpracujemy i powstało pyszne danie w postaci „Travel&Cook”.

Nasze spotkanie rozpoczniemy na Placu Wolności, gdzie będzie na nas czekał Przewodnik, który zabierze nas na wyjątkowy dwugodzinny spacer Piotrkowską. To propozycja także kierowana do łodzian bo ta wyjątkowa ulica kryje wiele ciekawostek i tajemnic.

Punktem docelowym będzie oczywiście Baccaro, gdzie pod okiem Gosi Pindych wspólnie przygotujemy galantą łódzką ucztę:

  1. Sznytka z leberką i kieliszek goudy
  2. Gęsi pipek z kluskami żelaznymi
  3. Zalewajka łódzka
  4. Piernik marchewkowy

Czas trwania ok. 4,5-5 h (2 godziny zwiedzania + 2,5 godziny gotowania i ucztowania w Baccaro)

Zapisy :
warsztaty@baccaro.pl

Gosia Pindych

Absolwentka Ogólnokształcącej Szkoły Plastycznej w Łodzi oraz Architektury i Urbanistyki na Uniwersytecie Artystycznym w Poznaniu, która do profesjonalnej kuchni trafiła w ramach… kary za nadużywanie Instagrama!
Ze studenckiego mieszkania, które w przerwach między zajęciami na uczelni stawało się kulinarnym laboratorium, Gosia trafiła na praktyki do profesjonalnej kuchni. Bliscy byli przekonani, że kilka dni ciężkiej pracy w “gastro” otworzy Gosi
oczy i pomoże wybrać właściwą ścieżkę. Pomogło. Miesiąc później, ku przerażeniu rodziny, Gosia pożegnała architekturę by oddać się gotowaniu.
Concordia Taste w Poznaniu, Bo. Poznań, Krew i Woda w Gdyni czy Senses w Warszawie (jedna z dwóch polskich restauracji nagrodzonych gwiazdką Michelin) to kolejne miejsca, w których dzięki wsparciu doświadczonych i utytułowanych szefów kuchni Gosia mogła rozwijać swoje pasje i zdobywać doświadczenie.
Po czterech latach na głębokich wodach profesjonalnej gastronomii, Gosia Pindych wróciła do Łodzi.