fbpx

Domowy sushi master – poziom II

Kuchnia Baccaro > Domowy sushi master – poziom II

7 listopada 2021 (niedziela)
godz. 16.00
czas trwania: ok. 4 godz.
cena: 260 zł

Podczas warsztatów nauczycie się  :

  • jak przygotować ryż i odpowiednio doprawić go zalewą
  • jak przygotować ryby i owoce morza oraz gdzie je kupować
  • jak przygotować warzywa i owoce niezbędne do robienia sushi
  • jak przygotować tempure (ciasto ) i odpowiednio smażyć składniki
  • jak wyfiletować łososia i przygotować go do sushi

Wykorzystamy : łososia, tuńczyka, krewetki tygrysie, awokado, mango, tykwe, rzodkiew, ogórka, serek philadelfia

Przygotujemy:

  • Nigiri z 3 rodzajów ryb
  • Gunkan z tatarem z tuńczyka
  • Futomaki z tuńczykiem i avokado
  • Uramaki z łososiem obłożone awokado
  • Uramaki z krewetka w tempurze obłożone mango
  • Hososmaki z łososiem zapieczone w tempurze
  • Sashimi z lososia

 

Zapisy warsztaty@baccaro.pl 

Kamil Stefaniak 

Swoją przygodę z gastronomia zaczął 12 lat temu. Od 8 lat specjalizuje się w kuchni japońskiej, to właśnie ona skradła jego serce.

Liczne szkolenia i lata ciężkiej pracy w łódzkich i warszawskich restauracjach pozwoliły mu zdobyć doświadczenie którym bardzo lubi się dzielić.

Praca jest jego pasją, czego dowodem są liczne osiągnięcia w łódzkich festiwalach kulinarnych. Na co dzień w swoich daniach lubię łączyć klasykę z odrobina szaleństwa i różnorodności.