fbpx

Domowy Barista

Kuchnia Baccaro > Domowy Barista

17 października 2021 (niedziela)
godz. 11.00
czas trwania: ok. 3 godz.
cena: 200 zł

Szkolenie domowy barista –  wersja przelewowa 

Szkolenie przeprowadzi przez arkany parzenia kawy metodą przelewową w domowych warunkach. poruszone będą następujące zagadnienia :

  • Jak dobrać kawę odpowiednią kawę do naszych preferencji?
  • Odpowiednie mielenie, tak aby uzyskać najbardziej satysfakcjonujący smak kawy.
  • dlaczego świeżo mielona kawa smakuje inaczej?
  • jaki wpływ ma świeżość palenia na smak i parzenie kawy?

Dokładnie omówienie parzenia za pomocą:
drippera v60 Hario
Aeropressu
Gabi Master

 

Zapisy :

warsztaty@baccaro.pl

Hubert Blechowski 

Pierwsze kroki w kawowym świecie postawiłem podczas Festiwalu Kawy w Łodzi w 2012. Wydarzenie to pokazało mi całkiem nowy świat smaków i aromatów, który postanowiłem poznać.
Z biegiem lat i doświadczeń związanych z piciem i parzeniem kawy, udziałem w światowych festiwalach i pomocy organizowania niektórych w Polsce postanowiłem otworzyć firmę, która skupia się na szkoleniach i wypalaniu kawy. Zebrana wiedza i praktyka pozwalają na umiejętne dzielenie się moją pasją z większym gronem, tak aby każdy był świadom, że kawa, którą pije to nie tylko napój, ale także produkt, w który wiele osób włożyło mnóstwo pracy.