fbpx

TEQUILA COOKING

Kuchnia Baccaro > TEQUILA COOKING

27 listopada 2021 (sobota)
godz. 16.00
czas trwania: ok. 4 godz.
cena: 260 zł

MENU

Kuchnia meksykańska powstała w oparciu o tradycje kuchenne rdzennych mieszkańców Ameryki praz wpływów Konkwistadorów. Jej dania są często bardzo proste, ale za to pełne aromatu. Dania kuchni meksykańskiej opierają się na składnikach takich jak awokado, kakao, pomidory, chilli czy kukurydza. My idziemy krok dalej i do naszych warsztatów wykorzystamy nieodłączny element kultury Meksyku – Tequilę.

Lubisz kuchnię meksykańską ? Podoba Ci się jej różnorodność i koloryt ? Te warsztaty są właśnie dla Ciebie.

Razem stworzymy 4 dania, udowadniając że Tequila może być nie tylko trunkiem, ale również świetnym dodatkiem do kuchni !

W naszym programie proponujemy :

1. Guacamole – pastę z awokado z tequilą i piklowanymi jalapeno

2. Tostady – tostowana tortilla z krewetkami flambirowanymi na tequili oraz salą pico de gallo

3. Fondue – stopioną mieszankę serów z tequilą, pomidorami, kolendrą i chrupiącymi totopos (chipsy z tortilli)

4. Churros – paluchy z ciasta parzonego z czekoladą i chilli

 

Zapisy :

warsztaty@baccaro.pl

Adam Wasilewski

kucharz,

ukończył szkołę kulinarną CFA Louis Prioux w Bar-le-Duc we Francji,

doświadczenie zdobywał we Francji, Hiszpanii ostatnio w restauracji Senses w Warszawie.